Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirilen “12 Dev Adam Basketbol Okulları (DABO) Uluslararası Basketbol Eğitim Kampı” tanıtım toplantısı, 5 Ağustos 2014 tarihinde AKÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda yapıldı.

Toplantı öncesinde Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Katherine Van de Vate, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında ziyaret ederek, kendisine organizasyona yapmış olduğu ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Altyapı Faaliyetleri Direktörü Samer Şenbayrak, kampın Türk gençliğine basketbolu sevdirmek ve yeni yetenekleri keşfetmek amacıyla 2001 yılından beri her yıl düzenlendiğini söyledi. Şenbayrak, “Bu kamp 2001 yılından beri Edirne’den Ardahan’a, Sinop’tan Mersin’e kadar tüm Türkiye coğrafyasında çocuklarımızı basketbol eğitimiyle geleceğe hazırlamak adına geliştirdiğimiz sosyal sorumluluk projesinin bir parçasıdır” dedi. Kampın 1 hafta süreceğini kaydeden Şenbayrak, milli takım antrenörleri ve ABD’den gelen antrenörlerin genç sporculara basketbolun yanı sıra takım çalışması, ekip içi koordinasyon ve iletişim konularında eğitimler vereceklerini ifade etti.

AKÜ sanata, spora ve müziğe önem veren bir eğitim kurumu

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da üniversite olarak eğitim, araştırma ve uygulamaya yönelik yapılan çalışmaların yanı sıra sanata spora ve müziği de ciddi önem verildiğini vurguladı.

BESYO’da bulunan tesisler hakkında bilgiler veren Solak şunları söyledi:

“İçinde bulunduğumuz tesisler, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun eğitim tesisleridir. Sizlerin de gördüğü üzere tesislerimiz belli kamplarda yapılabilecek aktivitelere uygun halde inşa edilmiştir. İnşallah bunun devamı gelecektir. Voleybol, basketbol ve futbol gibi sporun önemli ve halkın, bütün insanların her düzeyde öğrencilerin ilgi duyduğu alanlara hizmet verecektir. Bugün Basketbol Federasyonu’nun bu güzel etkinliğine ev sahipliği yapmaktan gerçekten mutluluk duymaktayız. Üniversite diğer alanlarda olduğu gibi spor alanında da eğitim-öğretim, araştırma ve sporun özellikle bugünkü çalışmada basketbolun sevdirilmesi, ülkemize yeni sporcular kazandırılması için çok güzel bir kamp örneğini sergilemekteler.”

"12 Dev Adam Basketbol Okulları Kampı" başladı  BASKETBOL 12 DEV ADAM_2

20 Şubat 2016, Cumartesi 165 kez görüntülendi