Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) tarafından 5 Aralık 2014 Cuma günü günü “Dünden Bugüne Üniversitelerdeki Sportif Organizasyonlar” başlıklı bir söyleşi düzenlendi. BESYO Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer konuşmacı olarak katıldı.

BESYO Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak’ın selamlama konuşması sonrasında söz alan Prof. Dr. Kemal Tamer yaptığı konuşmada, farklı branşlarda sürdürülmekte olan üniversitelerdeki sportif organizasyonların tarihi gelişimine“ değindikten sonra şunları söyledi: “Spor, insan hareketlerinin sanat ve bilim yönüyle ilgilidir. Ancak, sporda ulaşılmak istenen hedef, hareketi kullanarak eğitimin fiziksel, zihinsel, ruhsal ve sosyal amaçlarına katkıda bulunmaktır. Spora katılım yoluyla insanlar, yaşam kalitesi ile daha şeffaf ve tolerans sahibi bir toplumun gelişmesine katkıda bulunma şansı elde ederler” şeklinde konuştu.

Sporun insan hayatındaki öneminden de bahseden Prof. Dr. Tamer, sözlerine şöyle devam etti: “Çocukluğunda fiziksel aktivite düzeyi yüksek olanların yetişkinlik döneminde de aktif yaşam sürme ihtimali daha yüksektir. Spor, ister herkes için olsun, ister “üst düzey yarışmalar” olsun mutlaka spor ve sağlık uzmanları sorumluluğunda ve kontrolünde en iyi sağlık koşulları sağlanarak organize edilmelidir. İnsan bedeninin sağlıklı olabilmesi ancak, hareket etmek için yaratılmış olan bedenin sürekli hareket etmesiyle mümkündür. Bugün milyonlarca insan modern teknoloji sayesinde oldukça geliştirilmiş olan sağlık hizmetlerine rağmen sadece düzenli fiziksel aktiviteye katılım ile önlenebilecek hastalıklarla mücadele etmektedir.”

Prof. Dr. Kemal Tamer, söyleşinin sonunda dinleyicilerden gelen soruları yanıtladı. AKÜ BESYO öğretim elemanları ve öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği söyleşi, BESYO Müdürü Doç. Dr. Yücel Ocak’la, Prof. Dr. Tamer’in günün anısına karşılıklı hediye vermeleriyle son buldu.

Prof. Dr. Tamer ve Doç. Dr. Ocak söyleşi bitiminde AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ı makamında ziyaret ettiler. Karşılıklı görüşlerin dile getirildiği ziyarette Rektör Solak, Federasyon Başkanı Prof. Dr. Tamer’i üniversitelerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Tamer de ziyareti anısına Rektör Solak’a Üniversite Sporları Federasyonu’nun temsili formasını takdim etti.

Prof. Dr. Kemal Tamer Kimdir?

1954 yılında Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde doğdu. İlkokul öğrenimini Boğazlıyan’da, ortaöğrenimini 1972’de Kayseri Mimar Sinan İlköğretmen Okulu’nda tamamladı. 1972 yılında İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü, Beden Eğitimi Bölümüne girdi. Beden Eğitimi Bölümü birinci sınıf sonunda, Milli Eğitim Bakanlığınca öğrenimine devam etmek üzere; Mart 1974’de Amerika Birleşik Devletleri’nde, Oklahoma State University’nin Sağlık, Beden Eğitimi ve Rekreasyon Bölümünde lisans öğrenimini, yüksek lisans öğrenimini ve doktora öğrenimini tamamlayarak Eylül 1982’de Türkiye’ye döndü. 1983 yılında; Orta Doğu Teknik Üniversitesinde, Beden Eğitimi ve Spor Bölümünü kurdu ve öğretim üyesi olarak göreve başladı. 1987-1989 yılları arasında eğitim faaliyetlerinden sorumlu Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Prof. Dr. Tamer, 1990-1992 yılları arasında Türkiye Amatör Futbol Kurulu Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Kurulu Başkanı, 1991-1993 yılları arasında Türkiye Badminton Federasyonu Asbaşkanı, 1993-1997 yılları arasında Spor Eğitimi ve Araştırma Merkezi (SESAM), Eğitim ve Araştırma Kurulu Üyeliği, 1993-1995 yılları arasında FİLA (Uluslararası Güreş Federasyonu) Kural Komisyonu Üyeliği, 1994-1996 yılları arasında Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, 1995-1997 yılları arasında FİLA (Uluslararası Güreş Federasyonu) Bilim Komisyonu Üyeliği, 1996-1997 yılları arasında Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, 1997-1998 yılları arasında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Yüksek Sağlık Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur. Türkiye Üniversiteler Spor Federasyonu Başkanlığı görevine 1996 senesinden beri devam etmektedir. Ayrıca, 139 ülkenin üye olduğu Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonunun (FISU) Yönetim Kurulu Üyesidir.

5aralik1411  5aralik1415

5aralik1414