1) 30 Mart 2020 tarihi itibariyle Spor Bilimleri Fakültemizdeki öğretime kaldığımız yerden Uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sistemi üzerinden devam edilecektir,

2) Bulundukları yerden öğrencilerimizin erişim sorunları yaşayabilecekleri ve Uzaktan Öğretim altyapımızın kapasitesi de gözetilerek dersler asenkron olarak yürütülecektir.

3) Dersi veren öğretim elemanlarımızın ders notları, ders sunumlarına ilişkin ses kayıtları, video kayıtları vb. öğretim materyalleri öğretim elemanlarımız tarafından uzaktan Öğretim Öğrenme Yönetim Sistemine yüklenecektir. İlk olarak 6. haftadan başlamak üzere ders sunumları sisteme yüklenecek olup daha sonraki süreçte ilk 5 haftanın ders notları da sisteme eklenecektir.

4) Öğrencilerimizin yürürlükte olan ders programlarındaki ders saatlerinde öğretim elemanlarımız tarafından Öğrenme Yönetim Sisteminde forum oluşturularak öğrencilerimizin derse ilişkin soruları öğretim elemanlarımızca cevaplanacaktır.

5) Öğrenme Yönetim Sistemini nasıl kullanacaklarına ilişkin eğitim videosu uzaktan eğitim web sayfamıza yüklenmiş olup, öğrencilerimiz sistemin kullanımı hakkında bilgiye video aracılığı ile ulaşabilirler.

6) Fakültemizdeki uygulamalı olarak yapılma zorunluluğu olan dersler, ders hocaları tarafından belirlenmiştir. Bu dersler yüz yüze yapılacak olup ileri tarihli yoğunlaştırılmış telafi programı hazırlanacak ve ilerleyen bir tarih de web sayfamızda öğrencilerimize duyurulacaktır.

7) Her bir ders için haftalık olarak sisteme giren öğrencilerimiz devam şartını sağlamış kabul edilecektir.

8) Sınavlarla (vize, final, bütünleme) ile ilgili akademik takvim henüz kesinleşmemiş olup sürece göre Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenecektir. Öğrencilerimizi mağdur etmeyecek makul bir sınav uygulamasının yöntemi hakkında çalışmalar devam etmektedir.

9) Ülkemizdeki Koronavirüs (Kovid-19) salgınının seyrine göre ve üst kuruluşlarımızın alacağı kararlara göre Üniversitemizde de yeni kararlar hızlı bir şekilde alınarak sizlere duyurulacaktır.

10) Öğrencilerimiz uzaktan eğitim sistemine https://uemyoders.aku.edu.tr/ adresinden ulaşabilecektir. Öğrencilerimiz karşılaştıkları sorunları danışmanları veya ders hocalarıyla görüşerek çözüme kavuşturabilirler.

Sevgili öğrencilerimiz sizler bizim için değerlisiniz, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz, alınan kararlar da rutin dışı kararlardır. Bütün çabamız sizlerin mağdur olmaması içindir. Bu süreçte bazı aksamalar olabilir, karşılıklı hoşgörüyle bu dönemi atlatacağız.

Sağlıcakla kalın. “Evde kalın uzaktan eğitim alın.”

30 Mart 2020, Pazartesi 2833 kez görüntülendi