2 – 10 Eylül 2018 tarihler arasında Brezilya’nın Goiania kentinde gerçekleşen,  Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonasında Greko-Romen Stilde yarışmalara katılan Üniversitemiz  Beden eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümü öğrencisi  Ali Cengiz, 87 kiloda Dünya şampiyonu olmuştur.

Ali Cengiz, birinci turda Bulgar, ikinci turda Macar ve üçüncü turda da Brezilyalı rakibini yenerek finale kalmış, finalde Beyaz Rusyalı rakibini yenerek Dünya Şampiyonu olarak büyük bir başarıya imza atmıştır.

Daha önce gençler grubunda Dünya Şampiyonluğu ve Dünya ikinciliği bulunan, gururumuz Ali Cengiz’i tebrik eder başarılarının devamını dileriz. Ayrıca Ali Cengiz’le birlikte Greko-Romen Stilde 7 Dünya şampiyonluğu ve 1 Dünya Üçüncülüğü elde ederek Greko-Romen Stilde takım halinde Dünya Şampiyonluğunu kazanan tüm sporcularımızı tebrik eder, emeği geçenlere şükranlarımızı sunarız.

AKÜ Öğrencisi Dünya Şampiyonu Oldu

19 Eylül 2018, Çarşamba 244 kez görüntülendi